Vill du köpa frystorkade eller konserverade rosenblad?

Vilka rosenblad passar dig bäst?  
Vi får ofta frågor om skillnaden mellan frystorkade rosenblad och konserverade rosenblad. I tabellen nedan ser du genast de viktigaste skillnaderna. På så sätt kan du snabbt välja den produkt som passar dig bäst. Använd vår ’Gratis provpaketservice’ om du först vill titta på/känna vad frystorkade/konserverade rosenblad egentligen är.

Fråga: Frystorkade: Konserverade:
Biologiskt nedbrytbara? Ja Ja
Känns bladen mjuka? Ja Ja
Är bladen sköra? Ja Nej
Färgar produkten av sig? Nej Ja
Är bladen färgäkta? Ja Ja
Är bladen hållbara länge? Ja Ja
Förvara i kylskåp/frys? Nej Nej
Kan användas som konfetti? Ja Ja

Vad är skillnaden mellan frystorkade och konserverade rosenblad
Frystorkade rosenblad: biologiskt nedbrytbara, väger lite, har naturliga färger och är en aning sköra. Dessutom färgar de inte av sig. Bladen är färgäkta under cirka 3 till 5 veckor, om de förvaras mörkt och torrt. Efter denna period kan bladen fälla en aning. 

Konserverade rosenblad är också biologiskt nedbrytbara, men kännas mjuka och går inte sönder. Bladen är behandlade med färg. De mörkt färgade rosenbladen kan därför färga av sig. Konserverade rosenblad är nota bene hållbara 1-2 år. Efter denna period rosenbladen de fälla en aning.

Vi levererar endast äkta rosenblad. Du kan enkelt förvara alla våra produkter i rumstemperatur. I kylskåpet eller i frysen behövs inte.

Titta nu på alla frystorkade rosenblad >
Titta nu på alla konserverade rosenblad >